Имаме страхотни новини! „Оцениме.бг“ привлече 2,7 млн. лв. грантово финансиране и създаде бранда finbryte, който ще бъде използван за разширяването на компанията на чуждестранни пазари!

Брандът finbryte се фокусира изцяло в разработването на платформи за автоматизация на процесите при жилищното кредитиране и дигитализацията при привличането на потенциални клиенти на ипотечния пазар. Платформата има много полезни функционалности, като съхраняване на всички необходими документи в еднроден формат, комбиниране на всички комуникационни канали на едно място, генериране на рефърал линк за подобряване на отчетността при кампании в социалните мрежи, автоматични доклади за резултатите, постигнати от кредитните посредници и автоматична оценка на имотите и други.

В същото време досегашните ни успешни проекти, с които повишаваме прозрачността на пазара на недвижимата собственост в България, ще продължат да се развиват и да обслужват по най-добрия начин клиентите си. „Имотният агрегатор“, единствената у нас платформа за реални сделки с имоти, вече разполага с информация за над 30 000 покупко-продажби, включително описание на имота, финална цена, период на продажба, предоставена отстъпка. Данни за сделки се споделят от редица водещи агенции, сред които и “Адрес”, “Явлена”, “Имотека”, а от скоро – и от “RE/MAX”.

Постоянно развитие търпят и двата портала за продажба на имоти, разработени и поддържани от “Оцениме.бг” за двете най-големи у нас банки в ипотечното кредитиране с общо портфолио на жилищните кредити от над 10 млрд. лв. Става въпрос за dskhome.bg, който разработихме за Банка ДСК и ubbforhome.bg, който разработихме за Обединена българска банка и които са първата стъпка от процеса по дигитализиране на ипотечното кредитиране в България.

Виж още:  Управлявай твоя интериорен проект в 1 иновативна платформа

Каква е историята на привлеченото финансиране

Още през 2020 г. “Оцениме.бг” кандидатства по програма на Европейския съвет по иновации, институция, създадена от Европейската комисия с цел да подкрепя иновации с висока степен на въздействие.

Проектът, с който кандидатствахме, BASIS (Bank Appraisal System and Information Software) е за изграждане на единна платформа за дигитализация на процеса по оценяване на недвижимо имущество и отпускане на жилищно кредитиране. Основният плюс на BASIS е, че всички отделни участници – краен клиент, кредитен консултант, оценител и кредитор – използват единна дигитална среда, за да обменят документи и информация, а самообучаващ се алгоритъм изготвя автоматична оценка на база стотици сходни имоти.

Този проект премина през тежкото оценяване на програмата „Хоризонт 2020“ и в резултат бе удостоен с „Печат за високи достижения“. С това отличие Европейският съвет по иновации отчита високата стойност на нашия проект и насърчава институции с разполагаем бюджет да го подкрепят финансово. По тази линия проектът ни бе подкрепен по Плана за възстановяване и устойчивост на България. Проекти с “Печат за високи достижения” са били финансирани по подобен начин и в Португалия, Испания, Нидерландия, Гърция, Италия, Румъния.

Финансирането ще позволи на „Оцениме.бг“ да увеличи значително екипа си и да инвестира в разширяване на своята парнтьорска и клиентска мрежа, основно на чуждестранни пазари. Целта ни е да надградим портфолиото от предлаганите услуги и да предоставим гъвкави дигитални решения за автоматизиране на процеса по ипотечното кредитиране.